Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı, dizel ve LPG yakıtlı otomobilleri geçti

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için yeşil dönüşüm, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda hızla yayılıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri de bu alandaki yatırımlarını arttırıyor. Türkiye’de de benzer bir trend gözlemlenirken, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2015 yılında sadece 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019 yılında 1000’i aşarken, 2025 yılında 200 bini geçti. Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183,776’ya yükselirken, Mart 2025 itibarıyla 218,238’e ulaştı. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre yaklaşık %120’lik bir artışı temsil ediyor.

Elektrikli Araçlar Dizel ve LPG’yi Geride Bıraktı!

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında, %48,1’inin benzinli, %30,5’inin hibrit yakıtlı olduğu görüldü. Elektrikli araçlar ise %12,9’luk bir oranla kayıtlara geçti. Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12,221 elektrikli, 7,192 dizel ve 893 LPG yakıtlı araç trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Related Posts

X hakkında soruşturma başlatıldı

Eski adı twitter olan sosyal medya platformu X ve yöneticileri hakkında Fransa’da soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturmanın, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau’nun talimatıyla, platformun algoritmasının “dış müdahale” amacıyla kullanıldığı …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Yapay zeka dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabilir!

Ünlü yatırımcılar yapay zeka teknolojisininin dünyanın ilk trilyonerini ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Üstelik bu kişi bilinen biri değil, sıfırdan başlayan biri bile olabilir.

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışı başladı

100’ün üzerinde sporcunun katıldığı dört yıl aranın ardından düzenlenen 2. Uluslararası Kahramanmaraş Bisiklet Yarışı başladı.