Bizi Yunanistan’la tehdit ediyorlar

Hindistan-Pakistan Gerilimi ve Türkiye’nin Duruşu

Mayıs ayı, yoğun gündemi ile dikkat çekiyor. Terörsüz Türkiye süreci ve İstanbul’daki Ukrayna-Rusya barış görüşmeleri gibi önemli konuların yanı sıra, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de gündemde. Haftasonu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i ağırladı ve bu buluşma, krizin çözümüne ilişkin önemli adımların atılmasına zemin hazırladı.

Ankara’nın Bakış Açısı ve Diplomasi Önceliği

Ankara, Hindistan-Pakistan gerilimine barış ve diplomasi odaklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Türkiye yetkilileri, Pakistan ile dostane ilişkilerin sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, krizin çözümü için taraflara yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtiyor. Türkiye’nin Pakistan ile uzun yıllara dayanan dostluğu göz önünde bulundurularak, Ankara’nın tarafsız bir tutum sergilediği görülüyor.

Ermenistan’a Silah Sevkiyatı ve Bölgesel İlişkiler

Öte yandan, Karabağ sorunu da bölgedeki gerginlikler arasında yer alıyor. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma çabalarında, Ermenistan’a yapılan silah sevkiyatı dikkat çekiyor. Ankara ve Bakü, bu durumu diplomatik bir krize dönüştürmemeyi tercih ediyor ve rekabetin dostane bir zeminde yürütülmesine önem veriyor. Tüm bu gelişmeler, bölgesel denge açısından önem taşıyor.

Modi Yönetimi ve Öfke Kontrolü

Hindistan Başbakanı Modi ve yönetimi, Pakistan ile yaşanan gerilimi kontrol altına almak adına öfke kontrolü stratejisi izliyor. Pakistan’a karşı duyulan öfke ve tansiyon, iç kamuoyunu memnun etmek adına dışarıya yansıtılıyor. Ancak, Türkiye’nin tarafsız duruşu, Hindistan’da tepkilere neden oluyor ve Türk ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapılıyor.

Türkiye ve Hindistan Arasındaki Ticari Dengeler

Türkiye’nin tarafsızlığından rahatsız olan Hindistan, Türk ürünlerine yönelik boykot çağrılarıyla ticari ilişkileri etkilemeye çalışıyor. Hindistan-Türkiye ticaret dengesinin Türkiye’nin aleyhine işlediği ve bu durumun yakın gelecekte değişebileceği gündemde yer alıyor. Bu süreçte, Türkiye’nin Hindistan ile ilişkilerine yönelik endişeler artarken, Ankara’nın krize sağduyulu bir şekilde yaklaştığı görülüyor.

Önümüzdeki Dönemde Beklentiler

Hindistan’ın Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini sorguladığı bir dönemde, Türkiye’nin sağlam duruşunu koruması önem taşıyor. Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin olumlu yönde ilerlediği bir zamanda, Ankara’nın bölgesel dengeyi sağlamaya yönelik çabaları büyük önem taşıyor. Türkiye’nin tarafsız ve diplomatik açıdan dengeli duruşu, bölgedeki istikrara katkı sağlayabilir.

Related Posts

Bakan Kacır: Kreatif endüstri başlıklarında ihracatımız 8 milyar doları aştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin kreatif endüstrilerde önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, “Bu alandaki yüksek potansiyelimizi değerlendirme noktasında son yıllarda güçlü bir ivme yakaladık. Halihazırda kreatif endüstri başlıklarında ihracatımız 8 milyar doları aştı” dedi.

Türkiye’nin sanayi yıldızı Aksaray: 9 firma İSO 500’de!

Metin Kurt-Aksaray/YENİCAĞİstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl yayımladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 2024 verilerine göre Aksaray’dan 9 firma yer aldı. Bu başarı, Aksaray’ın yalnızca tarım değil, sanayi alanında da önemli …

Borsa güne yükselişle başladı: 29 Mayıs 2025 Perşembe Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,65 yükselişle 9.237,16 puandan başladı.

ABD’li çip üreticisi Nvidia’nın geliri yüzde 69 arttı

California merkezli çip üreticisi Nvidia’nın geliri, üç aylık dönemde yıllık bazda yüzde 69 artışla 44,1 milyar dolara ulaşarak piyasa beklentilerini aştı.

Avrupa’nın batarya devi için zaman daralıyor

Northvolt , geçen Kasım ayında İsveç’in kuzeyindeki fabrikasındaki sorunları çözmek için fon sağlama girişimi kapsamında ABD’de 11. Bölüm iflas koruması başvurusunda bulunmuştu . Şirket daha sonra geçen mart ayında İsveç’te de iflas başvurusunda …

Bu kez iş dünyası istedi: Asgari ücrete ‘güçlü’ ara zam!

Asgari ücrete ara zam talebi genellikle çalışan ve ya işçi sendikalarından bazen de siyasi partilerden gelirken, bu kez talebin adresi şaşırttı. Perakende sektörü, “Harcama olmuyor” diyerek asgari ücrete güçlü bir zam yapılması gerektiğini dile …