Chery ve BYD’den sonra bir Çinli daha Türkiye’de fabrika kuruyor: Eskişehir’e kurulacak

SWM Motors, Türkiye’de Üretime Başlıyor

Çinli otomobil üreticisi SWM Motors, Türkiye’de Eskişehir’de 2025’in son çeyreğinde üretime başlama kararı aldı. Şirket, ilk aşamada yılda 25 bin adet plug-in hibrit ve benzinli SUV üretecek ve bu araçları yurtdışına ihraç edecek.

Türkiye, Çinli Otomotiv Yatırımlarının Merkezi Oluyor

BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors’un da Türkiye’ye yatırım yapma kararı alması, ülkemizi otomotiv üretim merkezi olma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor. Lojistik avantajlar, kalifiye iş gücü ve Avrupa Birliği’ne yakınlık, Türkiye’yi cazip kılıyor.

Rekabet ve Tüketiciye Fiyat Avantajı

Çinli markaların Türkiye’de üretim yapması, sektörde rekabeti artırarak tüketicilere daha uygun fiyatlı araç seçenekleri sunabilir. Ancak bu yatırımların sürdürülebilir olabilmesi için servis ve yedek parça altyapısı da önem taşıyor.

Çinli otomobil üreticileri Türkiye’ye olan ilgilerini artırıyor. BYD ve Chery’nin ardından SWM Motors da Türkiye’ye fabrika açacak. SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, şirketin Eskişehir’de 2025 son çeyreğinde üretime geçeceğini duyurdu.

SWM’nin İlk Hedefi 25 Bin Araç

Azmanoğlu’nun açıklamasına göre, SWM Motors’un Eskişehir’de kuracağı tesisinde ilk etapta yılda 25 bin araç üretilecek. Fabrikada, markanın plug-in hibrit ve benzinli SUV modelleri üretilecek ve yurtdışına ihraç edilecek. Azmanoğlu, ilerleyen dönemlerde üretim kapasitesinin artacağını belirtti.

Piyasada Rekabet Kızışıyor

Çinli otomobil üreticilerinin Türkiye’ye yapacakları yatırımlar, sektörde büyük değişime neden olabilir. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Çinli markaların Türkiye’ye yatırım yapmasının sevindirici olduğunu belirtti. Ertemel’e göre, Çinli markaların Türkiye’ye sırayla gelmesi, ülkenin otomotiv üretim merkezi olma yolundaki iddiasını güçlendiriyor.

Related Posts

Osmaniye’de taksici esnafı: Kazancımız sadece masraflara yetiyor

Osmaniye’de taksici esnafı bir yıldır gelirlerinin aynı olmasına rağmen giderlerinin arttığını ifade etti. Esnaf Aydın Alibekiroğlu, “Yedek parça fiyatları, özellikle işçilik ücretlerinin aşırı artması nedeniyle kazanılan para inanın bazen tamir …

Rekabet Kurulu, Fakir firmasına 26 milyon lira ceza verdi

Rekabet Kurulu, Fakir Elektrikli Ev Aletleri firmasına uzlaşma sonucunda, 26 milyon lira ceza verilmesini kararlaştırdı.

103 dosyadan 92’si mevzuata aykırı bulundu milyonlarca lira ceza kesildi

Reklam Kurulu, elektrikli otomobillerde tüketiciyi yanıltan reklamlara, 15,8 milyon lira idari para cezası kesti.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Merkez Bankası sabit tuttu, bankalar yarışta: En yüksek mevduat faizi veren bankalar belli oldu

TCMB, politika faizini yüzde 46’da sabit tuttu. Bu kararla birlikte mevduat faizlerinde kısa vadede düşüş beklentisi azaldı. Bankaların sunduğu en yüksek mevduat faiz oranı yüzde 53 seviyesinde seyrederken, 1 milyon TL’lik yatırımla 32 günde 37 bin TL’nin üzerinde net getiri sağlanabiliyor.

İTO Başkanından korkutan petrol tahmini

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail’in İran’a yönelik saldırısıyla başlayan çatışma ortamının bölgedeki lojistik faaliyetler üzerinde ciddi olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. Avdagiç, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, İran ve …