Şanlıurfa’da Kuraklık Krizi

Şanlıurfa’da Kuraklık Nedeniyle Çiftçiler Zor Durumda

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da yağmursuz geçen dönem, tarımı olumsuz etkiledi. Hasat mevsimine yaklaşılmasına rağmen ekinler beklenen boyu tutturamazken, bu durum hayvanları açlıkla karşı karşıya bıraktı.

Bölgede yaşanan şiddetli kuraklık, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Mardin ve Adıyaman gibi illeri de etkiledi. Başta arpa, buğday ve mercimek olmak üzere tarım ürünlerinin ekildiği alanlarda bitkiler sadece 10-15 santimetre uzunluğunda kaldı. Birçok bölgede ürünlerin alametifarikası sayılabilecek başaklar dahi oluşmadı. Bu durum, zayıf ürünlerin hayvanlar için otlak alanı haline gelmesine neden oldu.

  • Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Koçak Mahallesi’nde çiftçilik yapan Ahmet ve Mehmet Çifçi kardeşler, kuruyan ekinler nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirtti.
  • Ömer Dolap ise Sumaklı Mahallesi’nde tarım ve hayvancılığın krizde olduğunu, bu yıl ürün alamadıklarını dile getirdi.
  • Çoban İsa Demir, kuraklığın 2 yıldır devam ettiğini ve hayvanların açlıkla mücadele ettiğini ifade etti.

Çiftçiler, devletten destek beklerken, kuraklığın hayvancılığı da olumsuz etkilediği vurgulanıyor. Bölgedeki çiftçiler, borç batağında olduklarını ve bu durum karşısında çaresiz kaldıklarını dile getiriyor.

Related Posts

Ruslar Türkiye’deki milyar dolarlık yatırımını elden çıkarıyor

Rusya’nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’n yüzde 49 hissesini satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

Bakan Işıkhan’dan ‘kamuda toplu iş sözleşmesi’ açıklaması : Sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız

İran-İsrail savaşı gübreyi vurdu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ‘haziran ayı üretici-market fiyatları’ ile ‘aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimleri’ değerlendirdi. Bayraktar, “Türkiye kimyasal gübre hammaddelerinin yüzde 90’ından …

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Kamu harcamalarına yapay zekâ denetimi: Şimşek, “Şeffaflığı artırıyor, mali disiplini güçlendiriyoruz” dedi

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Son 2 gün, cezası var

Akaryakıtta vergi kaçağını önlemek için kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) geçişte kritik sürece girildi. Ticari araçlar için zorunlu olan sistemde 30 Haziran son gün. UTTS’ye kaydolmayanlar, akaryakıt giderlerini belgeleyemeyecek ve 7 bin TL’den 28 bin TL’ye kadar cezai yaptırımlarla karşılaşacak.