Boğaz ağrısını hemen geçiriyor! Sırrı 1 tatlı kaşığında saklı

HERKES DOĞAL ÇÖZÜM YOLU ARIYOR

Pek çok kişi kış mevsiminde artış gösteren boğaz ağrısına dair doğal çözüm yolları arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, enfeksiyonların yol açtığı boğaz ağrısına zaman zaman ateş, öksürük, burun akıntısı, hapşırma, bulantı ve baş ağrısının da eşlik ettiğini dile getirdi.

BOĞAZ AĞRISIYLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Veysel Ciğerli, “Boğaz ağrısına, virüslerin varlığı, bakteriyel enfeksiyonlar ve diğer dış etkenler sebep olabilir. Viral enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı, tıbbi tedavi uygulanmakla beraber, bazen de kendiliğinden düzelen bir durumdur. Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı ise antibiyotik ilaçlar veya besinler yardımıyla tedavi edilmektedir. Bunun haricinde yeteri kadar dinlenmek, uyumak, yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yollarındandır” dedi.

SIK SIK SU TÜKETMEK ÖNEMLİ

Boğaz ağrısını hafifleten ve ağrıya iyi gelen besinler hakkında bilgi veren Ciğerli, “Sık sık su tüketimi boğazın kurumasını ve tahriş olmasını önler. Zencefil 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp sabahları tüketilebilir. Asetik asit içeriğinden dolayı sirke boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur. 1 çay bardağı ılık suya atılmış 2 çorba kaşığı sirke ile gargara yapmak yeterli olur” diye açıkladı.

‘1 FİNCAN ILIK SUYA EKLENİLEREK HAZIRLANABİLİR’

İyotsuz tuz ile yapılan gargaranın bakteriler ile savaşmada etkili olduğunun altını çizen Ciğerli, “1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atılarak hazırlanabilir” dedi. Antienflamatuvar özelliğiyle ıhlamurun iltihaplanmayı önlediğini sözlerine ekleyen Ciğerli, “Ihlamur iltihaplanmayı önler ve doğal antienflamatuvar özellik gösterir. Ihlamur çayı tüketimi de boğaz enfeksiyonlarıyla başa çıkmada etkili olur. Soğan ve sarımsak da en güçlü doğal antibiyotik kaynaklarından biri. Bu besinlerin tüketimi hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla başa çıkmada son derece önemli” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x