Ünlü Yatırım Şirketi Açıkladı: Bitcoin Uçuşa Ne Zaman Geçecek?

Bitcoin (BTC) spot Borsa Yatırım Fonları (ETF) olasılığı ufukta belirirken kripto para piyasası heyecanla çalkalanıyor. Cointelegraph’ın kısa bir süre önce attığı sahte bir tweet sektörde şok etkisi yaratarak Bitcoin’in fiyatının bir günde 2.000 dolar artmasına neden oldu. Ancak daha sonra durum tersine döndü. Piyasanın tepkisi, Bitcoin spot ETF’lerinin potansiyel onayını çevreleyen muazzam beklenti ile hareketleniyor.

Analistler, Bitcoin için beklentilerini açıkladı

Kripto topluluğu düzenleyici onayı heyecanla beklerken, QCP Capital analistleri daha temkinli bir bakış açısı sunuyor. Bu kripto para analiz firmasına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu yıl içinde BTC spot ETF için herhangi bir başvuru veya dönüşüme yeşil ışık yakması pek olası değil. Bu açıklama, daha büyük Bitcoin trendini 4. çeyreğin kalan aylarında daha geniş makroekonomik güçlerin insafına bıraktı.

Bitcoin’in gelecekteki fiyat yörüngesini çevreleyen belirsizlik, yatırımcıların BTC‘nin 25.000 dolar işaretinin altında mı kalacağı yoksa 32.000 doların üzerine mi çıkacağı konusunda spekülasyon yapmasına neden oluyor. Piyasa katılımcıları, kripto para biriminin bir sonraki hamlesine ilişkin ipuçları için geleneksel hisse senedi ve tahvil piyasaları da dahil olmak üzere temel makroekonomik göstergeleri yakından izliyor. Analistler arasındaki fikir birliği, geleneksel piyasalardaki bir satışın potansiyel olarak önemli bir risk-parite krizini tetikleyebileceğini öne sürüyor.

Piyasa, birçok gelişmeyi bekliyordu

Böyle bir senaryoda, Bitcoin’in piyasa çalkantısı sırasında güvenli bir liman varlığı olarak rüştünü ispatlaması halinde, birkaç ay sürecek sürekli bir boğa koşusu başlatması mümkün olabilir. Bu potansiyel gelişme, kripto para uzmanlarını Bitcoin’in gelecekteki beklentileri konusunda heyecanlandırıyor. QCP Capital, kripto piyasasının yönünü etkileyebilecek bir dizi olayı aktif olarak izliyor. Bu hafta tüm gözler ABD kazanç raporlarında ve özellikle de FED Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü yapacağı konuşmada olacak.

Buna ek olarak, firma Tesla’nın kazançlarıyla yakından ilgileniyor ve özellikle elektrikli araç devinin Bitcoin varlıklarında önemli bir değişiklik yapıp yapmadığına odaklandı. Geçtiğimiz yıl Tesla, Bitcoin varlıklarının %75’ini, yani yaklaşık 30.000 BTC’yi sattığını açıkladığında manşetlere çıkmıştı. En son açıklamalara göre, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Tesla herhangi bir BTC satışı gerçekleştirmedi.

Spot ETF’ler, merakla beklenmekte

Kripto para piyasası bu önemli ana doğru ilerlerken, traderlardan kurumsal yatırımcılara kadar tüm paydaşlar, yılın son çeyreğinde Bitcoin’in yolunu şekillendirebilecek düzenleyici kararları ve makroekonomik göstergeleri endişeyle bekliyor. Bitcoin spot ETF’lerine doğru yolculuk, heyecan ve belirsizliğin birbirine karıştığı, kripto para alanını her zamanki gibi dinamik ve öngörülemez kılan bir rollercoaster yolculuğu olmaya devam ediyor. Dünya, Bitcoin’in sürekli gelişen finansal ortamdaki önemini ortaya koymasını yakından izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort